10 disney halloween films en series om van te watertanden

Kortom, ben jij klaar voor een spannend avondje streamen? Met een overweldigend aanbod aan documentaires, films en series is kiezen nog best lastig. Wij zijn er om je te helpen. Zo hoef jij er alleen nog maar voor te zorgen dat de deur op slot is…

1. Maleficent

Maleficent (Angelina Jolie) beschermt haar gebied de Moors met hand en tand. Dat is nodig om Koning Henry op afstand te kunnen houden. Beiden vechten om de macht en schuwen een flinke portie duistere magie daarbij niet.

2. Into the Woods

Een heerlijk modern sprookje dat verschillende figuren laat samenkomen in één film. Into the Woods bevat onder andere verhaallijnen van Roodkapje en Assepoester. Zoals dat in een sprookje van Grimm gaat, worden de zorgeloze levens behoorlijk in de war gegooid door de heks (Meryl Streep).

3. Edward Scissorhands

Een klassieker die goed was een Academy Award én vele andere filmprijzen. Edward is een creatie van een uitvinder, die stierf toen hij hem zijn handen wilde geven. Edward Scissorhands (Johnny Depp) vertelt het verhaal van een lieve jongen met handen als scharen. Dit biedt hem kansen, maar ook veel onmogelijkheden. Waaronder zijn liefde voor Kim.

4. Haunted Mansion

Haunted Mansion is een heerlijke film met Eddie Murphy die zijn carrière als makelaar soms iets te serieus neemt. Tijdens een weekend weg wil hij nog nét even langs die ene klant met dat mooie landhuis. Dan slaan de griezelige momenten toe en volgen humor én spanning elkaar in rap tempo op.

5. Frankenweenie

Frankenweenie is een prachtige Disney animatiefilm die het verhaal vertelt over Victor en zijn hond Sparky. Als Sparky wordt aangereden, brengt Victor hem op raadselachtige wijze wederom tot leven. Omdat zijn gedaante is veranderd, is het beter dat de buitenwereld blijft denken dat Sparky dood is. Het hondje denkt daar echter anders over.

6. Bride of Boogedy

Een familie die niet veel goeds in de zin heeft, wordt geteisterd door een huisspook Mr. Boogedy. Nadat ze hun leven na dit hachelijke avontuur hebben verbeterd, wordt de geest toch per ongeluk weer vrijgelaten met alle gevolgen van dien.

7. Return to Halloweentown

Als Marnie Piper naar een speciale school voor hekserij wordt gestuurd, leert ze alles behalve magie. Haar grootmoeder weet haar echter te vertellen dat iets niet klopt op deze universiteit voor heksen. Vastberaden als ze is wil ze weten wat er gaande is. Een flinke dosis magie wordt in Return to Halloweentown niet geschuwd.

8. Gargoyles

In de populaire serie Gargoyles is een bijzonder skelet opgegraven in de woestijn van Arizona. Als echte wetenschappers en onderzoekers trekken vader en dochter erop uit om de opgraving van dichterbij te kunnen bekijken. Al snel merken ze dat ze niet de enige zijn op deze plek des onheils.

9. Twitches

Twitches is een heerlijke film waarbij de hoofdrollen zijn weggelegd voor Tia en Tamera Mowry. Hoewel de tweelingen al wisten dat ze anders waren dan anderen, ontdekken ze op hun 21e verjaardag dat hun magische krachten nog meer impact hebben als ze samen worden gevoegd. Dit zorgt voor spannende momenten en hilarische avonturen.

10. Don’t Look Under the Bed

De stad Middlesburg is in de ban van een reeks opmerkelijke gebeurtenissen waarvan de tiener Frances de schuld krijgt. Ze krijgt hulp Larry, een vriend die vooral in de gedachten van haar broer bestaat. Kan Larry haar helpen om de stad te redden van zijn ondergang en de echte kwade geest te vinden? Don’t look under the bed is een echte Halloween film die je niet mag missen.

Heerlijke Disney Plus films voor de maand oktober

De bovenstaande films mogen niet ontbreken tijdens een heerlijk avondje griezelen op de bank. Daarbij maakt het natuurlijk niet uit of je kiest voor Maleficent, Return to Halloweentown of Frankenweenie. Deze Halloween toplijst stream je natuurlijk wanneer jij dat wilt via Disney Plus België. 


Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!
Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films, series en documentaires. En hier vind je alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.


21/10/2020
In dit artikel: