bevestigd the lion king 2 remake komt exclusief naar disney plus

Natuurlijk heb je vragen, want wie wordt de regisseur? En brengt Beyoncé wederom de welbekende liedjes ten gehore? Welke sterren maken hun comeback in “the circle of life”? In elk geval kun je The Lion King 2 straks exclusief streamen via Disney Plus België.

Alles wat je moet weten over Disney’s The Lion King 2

The Lion King mag met een wereldwijde opbrengst van een slordige 1.7 miljard dollar gerust een kaskraker genoemd worden. Daarmee lijkt de verfilming van het vervolg nooit een discussiepunt te zijn geweest, maar een officiële bevestiging stelt toch wel gerust.

Disney schenkt regisseursstoel van Favreau aan Barry Jenkins

Wat wel menig wenkbrauw doet fronzen, is Disney’s keuze voor wat betreft de regie. Deze komt, zoals dat met de release van 2019 wel het geval was, niet in handen van Jon Favreau.

In plaats daarvan is de keuze gevallen op Barry Jenkins, welke regelmatig is genomineerd voor een Oscar. Met de film Moonlight heeft hij de prestigieuze award zelfs binnen weten te slepen.

De verhaallijn en de cast van Disney’s The Lion King 2

De verhaallijn van de nieuwe release kan vrijwel alle kanten op. Toch hebben we uit betrouwbare bronnen vernomen dat The Lion King 2 dieper ingaat op de herkomst van Mufasa en andere belangrijke “figuren” uit de film. Met de nieuwe release doen we dus een stap terug in de tijd terwijl het plot van de film wel progressie blijft maken.

Of de stemmen uit de eerste film ook in The Lion King 2 te horen zullen zijn is echter nog niet officieel bevestigd. Uit verschillende berichten kunnen we concluderen dat het wel aannemelijk is dat James Earl Jones zijn stem wederom aan Mufasa zal verbinden. Dat betekent ook dat we Nala wederom kunnen linken aan de gouden stem van Beyoncé Parker-Bowles.

Of zij ook de muzikale noot weer op zich neemt met nummers als “He Lives in You” en “Love Will Find a Way” is nog niet bekend. Scar zal ook in The Lion King 2 worden vertolkt door de donkere en boosaardige stem van Chiwetel Ejiofor. Daarnaast kunnen we aannemen dat Simba wederom de stem van Donald Glover gaat dragen. Ook nu hij langzaamaan volwassen wordt.

Wanneer kunnen we The Lion King 2 streamen via Disney Plus België?

Daar is helaas nog geen duidelijkheid over. Zoals we dat van Disney gewend zijn, zit er geen duidelijke structuur in de tijd die wordt aangehouden tussen het uitbrengen van opeenvolgende films. Dit kan op korte termijn plaatsvinden, maar kan evengoed nog een poosje op zich laten wachten.

In alle gevallen is het zeker dat ook The Lion King 2 weer exclusief te zien is bij Disney Plus. Zodra de trailer voor de nieuwe release van The Lion King wordt vrijgegeven, zie jij hem hier natuurlijk als eerste.


Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!
Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films, series en documentaires. En hier vind je alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.


10/10/2020
In dit artikel: