Het is simpel, Disney Plus wil geen R-rated films en series in het assortiment. We weten allemaal dat Disney groot is geworden door zijn klassieke tekenfilms, zoetsappige animaties en andere kindvriendelijke content. Om nog maar te zwijgen over de franchise zelf.

Daar zijn we helemaal blij mee, want een wereld zonder Disney is inmiddels ondenkbaar. Logisch ook, want het label krijgt steeds meer producties en overnames op zijn naam. Toch kleven er ook enkele nadelen aan.

Zeker als je een liefhebber bent van films en acteurs die het beestje liever bij hun naam noemen. De Deadpool films schuwen namelijk geen grof taalgebruik en dat is niet iets wat Disney bij hun imago vind passen. Dat geldt ook voor Family Guy. Ook dit wordt aangemerkt als R-rated en zal dus niet beschikbaar komen op Disney Plus.

Een klein beetje verwarrend is het allemaal wel

Dat er verwarring is ontstaan bij de fans is niet zo raar. Grote baas van Disney Plus Bob Iger gaf namelijk eerder nog aan dat films en series met een meer “volwassen” inhoud best wel eens een kans zouden maken om op het platform te worden uitgezonden.

Hetzij met enige wijzigingen en aanpassingen. Niets blijkt dus minder waar, want voor Deadpool met Ryan Reynolds in de hoofdrol is definitief geen plaats. Mede omdat Disney Plus een familieplatform moet blijven en anderzijds omdat ze vragen en negatieve kritiek willen voorkomen.

Toegegeven, het is ook best lastig om telkens aan je kind te moeten uitleggen waarom die meneer al die mensen doodt en er nog bij vloekt ook. Gelukkig valt er voor Disney Plus België abonnees nog voldoende te genieten want het aanbod aan films, series en documentaires is duizelingwekkend.


Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!
Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films, series en documentaires. En hier vind je alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.


23/09/2020
In dit artikel: