Disney Plus België via een Samsung of LG televisie? Zo los je foutcode 1016 op

Als je in het bezit bent van een LG of Samsung televisie, dan kun je problemen ondervinden met het afspelen van Disney Plus in België. Vaak gaat het dan om apparaten met een 2016 bouwjaar. Je krijgt een foutcode (1016) te zien. Hoe los je dit op?

DNS veranderen op je televisie om foutcode 1016 te voorkomen

Als je via een Samsung of LG televisie toch lekker wilt kunnen genieten van het aanbod van Disney Plus België, dan zou je de instellingen van je DNS kunnen veranderen. DNS staat voor Domain Name System. Dit doe je als volgt:

  1. Druk op de menuknop op de afstandsbediening van de televisie
  2. Selecteer “netwerk” aan de linkerzijde en kies vervolgens “netwerk status”
  3. Klik in dit menu op “IP-instellingen” en kies voor “handmatig verkrijgen”
  4. Verander het DNS adres vervolgens in 8888

En wat als dit de foutcode niet verhelpt?

Als het veranderen van de DNS het probleem niet oplost, dan kan het zijn dat jouw Samsung of LG televisie uit 2016 een update nodig heeft. Dit moet door Samsung zelf worden gedaan. Controleer ook even of jouw Disney Plus applicatie nog up-to-date is.

Gelukkig hebben alleen toestellen met dit bouwjaar te maken met de foutcode. Ook Disney Plus heeft dit opgemerkt en werkt momenteel samen met de televisiefabrikanten aan een oplossing. Wil je hier niet op wachten? Dan is een Google Cromecast de oplossing voor jou!

Dat betekent echter niet dat je tot deze tijd geen gebruik kunt maken van Disney Plus België. De streamingdienst is namelijk ook toereikend op heel veel andere manieren en devices.


Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!
Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films, series en documentaires. En hier vind je alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.


15/09/2020
In dit artikel: