Disney Plus kijken op een oude tv? Google Chromecast is dé oplossing!

Veel oudere televisies laten het afweten als het aankomt op het streamen van films en series via een online platform. De technologie is immers niet stil blijven staan.

Toch kun je, ook als je een televisie hebt die (nog) niet wordt ondersteund probleemloos Disney Plus films en series streamen en bekijken op de tv. Wel heb je hiervoor een vrij HDMI poort nodig.

Dat doe je met een Google Chromecast. Zo kun je een film via een smartphone of tablet streamen, terwijl je deze doorstuurt en bekijkt via het grote scherm van een televisie. Hoe je dat doet? We leggen het je uit.

Hoe installeer ik een Chromecast voor Disney Plus?

Het installeren van jouw Chromecast is niet moeilijk. Sterker nog, Disney Plus is compatible met Google Chromecast. Deze kun je gemakkelijk bestellen via bol.com. Heb je deze al in huis? Volg dan de onderstaande stappen om snel te genieten van al je Disney favorieten.

Stap 1: Google Chromecast installeren

  • sluit de Chromecast via één van de HDMI-poorten aan op jouw televisie.
  • vervolgens gebruik je een geaard stopcontact of een vrije USB-poort voor de stroomstekker van de Chromecast. Dit is afhankelijk van het type dat je hebt.
  • zet de televisie aan en zoek naar de HDMI-poort die je zojuist hebt gebruikt.
  • dan volgt er nu een menu waarmee je jouw Google Chromecast kunt configureren. Daarvoor gebruik je jouw wifi verbinding en de Google Home app. Deze is te downloaden in de Google Play en Apple App Store.

Nadat je de stappen op het scherm bent doorlopen ben je feitelijk gezien klaar met de installatie en kun je direct beginnen met het streamen van films, series en documentaires op Disney Plus België.

Maar, natuurlijk heb je ook een Disney Plus account nodig welke actief is op een mobiel apparaat. Bijvoorbeeld jouw tablet of smartphone. We voorzien je graag van een stap-voor-stap setup.

Stap 2: Inloggen op Disney Plus via een mobiel apparaat

In deze stap vertellen we je hoe je films vanaf een mobiel apparaat kunt streamen en bekijken op jouw televisie. Uiteraard nadat je jouw Chromecast hebt geïnstalleerd zoals we hierboven hebben uitgelegd.

  • download de Disney Plus applicatie in Google Play of de Apple App Store. Afhankelijk of jouw tablet of smartphone een iOS of Android besturingssysteem heeft natuurlijk.
  • log in op jouw Disney Plus account via de telefoon of de tablet.
Blijft Disney Plus België vastlopen of crashen? Dit kun je zelf doen

Stap 3: Disney films streamen van mobiel apparaat naar televisie

Je bent bijna klaar voor een heerlijk avondje binge watchen voor de televisie. Nu jouw Google Chromecast is geïnstalleerd en verbonden, kun je beginnen met streamen van elke gewenste film of serie op Disney Plus België.

  • selecteer de film, serie of documentaire die je graag wilt bekijken op Disney Plus. Natuurlijk doe je dit via jouw tablet of smartphone.
  • bovenin het scherm van jouw mobiele apparaat zie je het pictogram van Chromecast. Klik deze vervolgens aan.
  • je krijgt nu een lijst te zien met apparaten waarop je kunt streamen. Selecteer vervolgens de televisie waarop je wilt kijken.

Drankjes bij de hand en gordijnen dicht?

Maak het jezelf gemakkelijk, want je kunt nu direct beginnen met het genieten van het ruime Disney Plus België aanbod. Deze selecteer je eenvoudig via jouw telefoon of tablet, om deze vervolgens via jouw ‘oude’ televisie te kunnen bekijken. Veel kijkplezier!


Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!
Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films, series en documentaires. En hier vind je alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.


22/09/2020
In dit artikel: