Mushu niet in de remake van Disney’s Mulan? Dit is waarom!

We hebben er lang op gewacht, maar de remake van Mulan verschijnt binnenkort eindelijk bij Disney Plus Belgie. Toch zijn fans een tikkeltje teleurgesteld. Mushu behoort namelijk niet tot de vaste cast van de film.

De rode draak uit de originele film werd vertolkt door de stem van niemand minder dan Eddy Murphy. Toch heeft regisseur Niki Caro een goede reden om het dier uit de film te schrijven.

Niki Caro: we weten dat Mushu belangrijk is geweest voor het succes van Mulan. Het dier bracht vrolijkheid met zich mee en wist op het juiste moment in te springen met een flinke dosis humor.

Toch bleek het in de praktijk nog niet zo eenvoudig om een realistische weergave van het dier neer te zetten. Naast het feit dat dit heel veel extra werk met zich mee zou brengen, zou het ook afbreuk doen aan de geloofwaardigheid van de film.

Is de oude Chinese cultuur de reden van Mushu’s afwezigheid?

Het ontbreken van Mushu kan echter nog een belangrijke reden hebben welke alles te maken heeft met de Chinese cultuur. De klassieke Disney film van Mulan werd destijds in China namelijk niet zo goed onthaald.

Dat had mede te maken met verschijning van Mushu. De draak zou destijds een weinig realistisch beeld neergezet hebben van wat de cultuur precies inhoudt.

In China staat de draak symbool voor wederzijds respect en kracht. De rol die Mushu vertolkte paste misschien minder goed bij de denkwijze van een specifieke doelgroep.

De draak stond namelijk bekend als Mulan’s vertrouwelinge, maar bracht ook een vleugje humor in de film door af en toe een domme opmerking te plaatsen.

De regisseur Niki Caro heeft dan ook besloten om Mushu geen rol te geven in de nieuwe Mulan speelfilm, en geeft aan dat deze keuze dan ook weloverwogen is geweest.


Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!
Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films, series en documentaires. En hier vind je alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.


10/09/2020
In dit artikel: