Ondertiteling en spreektaal op Disney Plus aanzetten of wijzigen? Zo doe je dat

Je kunt de taal én de ondertiteling zelf aanpassen en wijzigen, ook tijdens het bekijken van een film. Dat doe je door op het ‘toetsenbord’ pictogram rechtsboven in het scherm te klikken.

 • Open het pictogram en bekijk direct in welke taal de film wordt gesproken én welke ondertiteling daarvoor wordt gebruikt.
 • Kies vervolgens de taal en ondertiteling die je wenst.
 • De instellingen worden onthouden en opgeslagen op jouw gebruikersprofiel.

Taal en ondertiteling aanpassen of instellen op verschillende apparaten

Disney Plus België is te ontvangen op diverse devices. Elk systeem kent zijn eigen unieke instellingen als het aankomt op ondertiteling en taal. De onderstaande lijst laat zien hoe je de ondertiteling activeert, aanpast of wijzigt op verschillende apparaten.

iOS en Android

 1. Klik binnen de Disney Plus applicatie op het pictogram in de rechterbovenhoek. Dit symbool ziet eruit als een toetsenbord.
 2. De lay-out van de ondertiteling pas je aan via:
 • Algemene Instellingen >> Toegankelijkheid

Internet browser

 1. Om de ondertiteling en taal binnen de webbrowser te kunnen wijzigen, klik je op het pictogram rechts bovenin je scherm.

Xbox en Playstation

 1. Rechtsboven het beeldscherm zie je het toetsenbord pictogram. Hier kun je de ondertiteling aan/uit zetten, alsook de spreektaal.
 2. De weergave kun je tevens aanpassen als je gebruik maakt van een Xbox of Playstation. Dit doe je als volgt:
 • Algemene Instellingen >> Toegankelijkheid >> Gehoor-Audio

Samsung (Tizen) en LG TV

 1. Klik op het pictogram met het toetsenbord. Deze vind je rechtsboven in het scherm. Hiermee zet je de ondertiteling aan en uit.
 2. Samsung Tizen: meer wijzigingen in de spreektaal en ondertiteling breng je aan via het instellingenmenu van de televisie.
 3. LG en andere smart televisies: ga voor meer aanpassingen naar het pictogram rechtsboven in je scherm. Kies vervolgens uit één van de vele mogelijkheden uit de lijst onder >> vormgeving ondertitels. Via het menu van de televisie kun je de instellingen nog specifieker maken.

Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!
Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films, series en documentaires. En hier vind je alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.


16/09/2020
In dit artikel: