Recensie: Raya en de Laatste Draak

  • 09/03/2021

In Raya en de Laatste Draak zie je hoe Raya voor een bijna onmogelijke opgave staat. Raya is afkomstig uit Kumandra. Een dorpje waarin mensen en draken vroeger in harmonie leefden. Tot op het moment dat de Druun hun intrede doen in Kumandra.

Raya wordt met recht één van de nieuwste Disney+ helden genoemd

Je ziet hoe de mensheid wordt bedreigd en kijkt met tranen in je ogen toe hoe de draken besluiten om zichzelf te offeren. Ze stellen alles in werking om de mensheid te kunnen redden. In de film maken we in rap tempo een sprong vooruit.

Disney+ België

500 jaar later keren de Druun namelijk weer terug met alle verschrikkelijke gevolgen van dien. Raya is vastbesloten om de laatste draak op te sporen om de vernietiging van de mensheid te stoppen en de Druun voorgoed uit te kunnen schakelen. Maar welke gevaren moet ze trotseren?

Een animatiefilm met een duidelijke etnische boodschap

Zoals we dat gewend zijn van Disney, wordt Raya neergezet als een prachtig figuur. Haar stem wordt vertolkt door Kelly Marie Tran. Haar kennen we natuurlijk van diverse Star Wars films. Ze wordt met recht één van de nieuwste Disney Plus helden genoemd en die naam doet haar eer aan.

Naast het feit dat deze animatiefilm een duidelijke etnische boodschap heeft, worden er natuurlijk ook fouten rechtgezet. Zoals dat in films van Disney gaat. Toch is het Raya personage verfrissend nieuw en uniek. Niet alleen om naar te kijken, maar ook op de manier hoe ze haar weg aflegt binnen de film.

Disney+ België

Dat geldt dan ook zeker voor het plot van Raya en de Laatste Draak. De lijnen tussen goed en slecht zijn minder gedefinieerd wat de film volwassener maakt. Tijdens de film bekruipt je zelfs het gevoel dat de vrouwelijke slechterik én heldin best hand in hand kunnen gaan. Mits er vertrouwen is natuurlijk.

Niet in de bioscoop? Dat doet niets af aan de beleving

Raya en de Laatste Draak mag absoluut gezien worden als de nieuwe kaskraker van Disney Plus België. Ook al kunnen we deze leuke animatiefilm nu niet in de bioscoop bekijken, doet dat niets af aan de beleving. De film biedt voldoende spanning, verrassende wendingen en emotionele scènes waarbij je het amper droog houdt. Verkrijg dus vandaag nog jouw exclusieve vip-toegang voor het bekijken van Raya en de Laatste Draak. Een aanrader!

Druk op Enter om te beginnen met zoeken of druk op ESC om te sluiten

By signing in, you agree to our terms and conditions and our privacy policy.

New membership are not allowed.