de enige echte ivan op disney plus belgie
3.5
/5

Zowel het echte verhaal als de verfilming van Disney’s Enige Echte Ivan zijn bijzonder te noemen. Hoewel de opnames en de release vertraging op hebben gelopen door toedoen van de wereldwijde pandemie, is De Enige Echte Ivan (The One and Only Ivan) nu te streamen via Disney Plus België.

Je ziet een verfilming met stemmen van niemand minder dan onder andere Angelina Jolie. Het script is in handen van Mike Newell.

Het verhaal van zilverrug gorilla Ivan raakt iedereen in zijn of haar ziel

De voornaamste hoofdrolspelers in De Enige Echte Ivan van Disney Plus zijn Bryan Cranston en Sam Rockwell. Deze laatste geeft Ivan de stem die hij zo nodig heeft om zijn schrijnende verhaal te kunnen delen met de rest van de wereld en de dieren om hem heen.

Cranston kruipt in de rol van Mack, het vaderfiguur van de gorilla. Ivan leeft zijn leven in het huis van Mack. Naarmate de gorilla ouder wordt, wordt ook de situatie onhoudbaar en moet er gezocht worden naar een ander onderkomen.

Ivan verhuist naar Mack’s kleine circus in het nabijgelegen winkelcentrum. De zilverrug gorilla zorgt ervoor dat gasten en kinderen worden vermaakt en lijkt te berusten in zijn lot. Tot op het moment dat het circus wordt uitgebreid met een klein olifantje.

olifanten de enige ivan disney plus belgie

De baby brengt Ivan in gedachte terug naar zijn roots in de wildernis. Eén ding is duidelijk, er moet actie worden ondernomen. Maar of dat gaat lukken…?

Een bijdehante straathond, een verwende poedel en een bezorgde olifant moeder

De stemmen in De Enige Echte Ivan van Disney zijn superieur gecast. Zo kruipt Danny deVito in de huid van een bijdehante straathond die goed is voor een flinke dosis humor. Helen Mirren neemt de rol van de verwende poedel op zich terwijl de stem van Angelina Jolie de olifant moeder tot leven brengt.

Hoewel de film enerzijds een klein beetje diepgang mist, is het wel een verfrissende nieuwe productie die anders is dan de meeste Disney films die we kennen. Kortom, er is reden genoeg om deze Disney Plus België film aan je favorietenlijst toe te voegen én te bekijken.


Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!
Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films, series en documentaires. En hier vind je alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.


01/10/2020
In dit artikel: