Worden de Spider-Man films van Marvel ooit beschikbaar op Disney Plus België?

Hoe eenvoudig deze superheld menig hart heeft veroverd, des te ingewikkelder is het proces die de films hebben moeten ondergaan. Waar Spider-Man altijd kon rekenen op de back-up van de Avengers, heeft de film zelf een meer moeizame reis moeten afleggen.

Marvel’s Spider-Man wel of niét te zien op Disney Plus?

Zoals de echte die-hard fans van de superheld wel weten, heeft Sony een behoorlijk aandeel in de Spider-Man films. Daardoor lijkt het onwaarschijnlijk dat de films ooit te streamen zullen zijn via Disney Plus.

Er is eerder sprake geweest van een deal tussen Disney en Sony. Beide partijen hadden zelfs al een overeenstemming bereikt aangaande de eisen en voorwaarden.

Deze samenwerking is uiteindelijk ook doorgegaan, maar wél met een duidelijke knipoog naar Marvel. Mede door Michael Keaton’s rol in “Homecoming”. Ook “Venom”, de nieuwste Spider-Man release, is net als “Homecoming” in handen van Sony.

Wel is het zo dat ze hoogstwaarschijnlijk zullen aansluiten bij de verhaallijn van Marvel’s andere Spider-Man films.

Spider-Man streamen op Disney Plus België? De tijd zal het leren

Disney Plus België abonnees kunnen, enige uitzonderingen daargelaten, genieten van vrijwel alle films die onder het Marvel Cinematic Universe vallen. Tot nu toe zijn zowel de twee Spider-Man films “Homecoming’ en “Far From Home”, als The Incredible Hulk de grote afwezigen.

Simpelweg omdat Universal de rechten in handen heeft. Maar, het is te vroeg om te zeggen dat dit nooit zal gebeuren. De Avengers films werden immers ook, hetzij later dan gepland, toegevoegd.

Dit had te maken met Netflix, die de rechten van de films in handen had. De contracten zijn op dit moment niet meer actief. Feitelijk gezien mist Disney Plus dus nog maar 3 titels uit de stal van Marvel.

Komt Marvel nog met nieuwe releases?

Jazeker! Marvel fans worden op hun wenken bediend, hetzij voorlopig in de bioscopen. Allereerst doet Black Widow zijn intrede. Deze release staat gepland medio herfst 2020. Daarna maken ook The Eternals en Loki hun opwachting in de cinema’s.


Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!
Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films, series en documentaires. En hier vind je alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.


19/09/2020
In dit artikel: