Zet Robert “Iron Man” Downey Jr. een punt achter zijn samenwerking met Marvel?

Praktisch gezien zou een terugkeer van Tony in Iron Man denkbaar zijn. Zeker als je weet dat Marvel liever geen definitief afscheid neemt van zijn personages. Dat zie je terug in de Marvel strips, maar ook in de filmproducties.

Echter is Robert Downey Jr. behoorlijk duidelijk geweest over een mogelijke terugkeer. Tijdens een podcast vertelde hij dat het contract met Marvel voorgoed in de ijskast is belandt.

Downey’s uitspraak “dat is helemaal klaar” brengen toch wat vragen met zich mee. Want hoe zit het eigenlijk met de release van Black Widow in november 2020? Deze bevat namelijk een fragment uit de film Captain America Civil War uit het jaar 2016.

De oplettende kijkers onder ons hebben de scène kunnen aanschouwen in de trailer van de desbetreffende film, maar vonden deze niet terug in de originele bioscoopversie. Voor de complete uitleg kun je de video hierboven bekijken.

Downey Jr. zou tevens nog een kleine rol vertegenwoordigen in de animatiereeks What if…? van Marvel Cinematic Universe die gepland staat voor 2021 en gelanceerd wordt op Disney Plus België. Echter blijft dit vooralsnog bij een gerucht wat zowel Robert Downey Jr. als Marvel hebben het praatje nooit officieel gemaakt.


Abonneer nu op Disney+ en kijk je favorieten van Disney, Pixar, Marvel, Star Wars, Nat Geo en meer!
Meer weten over wat Disney Plus allemaal te bieden heeft? Bekijk dan het volledige aanbod. Hier vind je de beste films, series en documentaires. En hier vind je alle nieuwe titels die onderweg zijn naar Disney Plus.


07/09/2020
In dit artikel: